Ce este lutul polimeric?

Lutul polimeric este un material versatil cu o moliciune variabilă, care este frământat înainte de coacere într-un cuptor la o temperatură scăzută (între 212-275 grade F). Odată întărit, lutul va dura mulți ani.

Mărcile populare de lut polimeric includ: Firmo, Cernit, Gemmacolor, Premo, Friendly Clay, Modello, Modurit, Limmo, Crealltherm etc. Fiecare marcă are propriile sale caracteristici, deci alegeți-o pe cea care funcționează cel mai bine pentru ceea ce faceți sau amestecați mărcile împreună pentru a crea un rezultat final care are rezistența, flexibilitatea și luminozitatea dorite.

Este lutul polimeric toxic?

NU, lutul polimeric nu este netoxic; este fabricat în principal din pulbere de clorură de polivinil, plastifianți pentru a-i oferi flexibilitate la coacere și materiale de umplutură, cum ar fi carbonatul de calciu, pentru a da lutului un volum. Stabilizatorii mențin culoarea lutului și împiedică deteriorarea termică. PVC (clorură de polivinil) este baza acestui lut întărit la căldură; în timp ce procesul de polimerizare a clorurii de vinil este foarte toxic, are loc DOAR în reactoarele etanșe din industriile mari – nu în casa ta. Deci, nu vă faceți griji – odată introduse pe piață, pulberile din PVC sunt netoxice.

Lutul polimeric este alb, dar culorile vibrante sunt posibile prin adăugarea de pigmenți de culoare netoxici și vă ajută să vă înfrumusețați creațiile în orice fel vă inspirați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.